Opkast og diarré – fordøjelseslidelser – hos hund og kat

Hvorfor får min hund eller kat fordøjelseslidelser?

Der er mange årsager til opkast og diarré, lige fra at have spist et fremmedlegeme, over infektion til kræft, men de mest almindelige årsager er

 

Hvad er symptomerne på en fordøjelseslidelse?

Ud over opkast og diarré, skal man reagere, hvis følgende symptomer ikke er forbigående:

 

Hvordan finder man årsagen til fordøjelseslidelser?

I klinikken undersøger vi dit dyr alment, dvs.. tager det bliver vejet, får taget temperatur og bliver mærket igennem om lyttet på.

Herefter er næste skridt blodprøver og eventuelt afføringsprøver.

Derefter kan det være nødvendigt at ultralydsscanne det og/eller tage røntgenbilleder eller endoskopier.

Hvordan behandler man fordøjelseslidelser hos hund og kat?

Behandlingen retter sig efter symptomerne og diagnosen, så nogle gange er katte malt, specifikke mælkesyrebakterier eller en ændring i kosten nok.

Andre gange kan det være nødvendigt med operation, medicinsk behandling, drop, foderkorrektion, diverse tilskud og støtteprodukter.

 

Hvad er risikoen for, at fordøjelsesproblemerne kommer igen?

Det afhænger af lidelsen – og hvor dedikeret du som ejer er til at overholde eventuelle restriktioner.

Opkast pga.. hårboller kræver som regel bare, at du husker at give katte malt og meget også gerne et foder, der forebygger dannelsen af hårboller.

Lider din hund eller kat derimod af betændelse i bugspytkirtlen, er risikoen for opblussen igen stor, med mindre du følger behandlings- og fodervejledningerne nøje – og selv om du gør det, er der stadig en risiko for, at det kommer igen.

Hvis problemerne er stress-relateret, så gælder det om at mindske stressen med faste rutiner, hygge og ro, det rigtige foder og evt. stress-dæmpende medicin.

 

Hvilket foder skal jeg bruge til min hund eller kat med opkast eller diarré?

Foderet skal være af høj kvalitet, let fordøjeligt og det skal være i en variant, der tager hensyn til lige netop dét problem, dit kæledyr har.

 

Hill´s har flere forskellige varianter, både til behandling og forebyggelse af fordøjelseslidelser hos hund og kat.

Vi finder dén variant, der vil hjælpe dit kæledyr bedst muligt – og der er også to varianter mod stressbetinget fordøjelseslidelse.

 

LIVE serien er god til at forebygge pga. dets høje indhold af præ- og probiotika (mælkesyrer og madpakke med til mælkesyrebakterierne) og fås i flere smagsvarianter.