Dianalund dyreklinik – Kaniner og andre gnavere

Kaniner er sjove, kærlige og kan trænes til at gå tur i snor, være med til kaninhop (der er en slags springbane for kaniner) og gøres renlige ved at lære dem at bruge en bakke med strøelse indenfor, hvis man har dem gående i huset. Her skal man så blot passe på ledninger og andre bide-interessante ting.

Kaniner er ikke så dyre at anskaffe, men de er til gengæld dyre at ”reparere” på. Heldigvis kan de sygeforsikres ligesom heste, hunde og katte.

Mange kaniner risikerer at få tandproblemer, da tænderne ofte ikke slides korrekt pga. for lidt tyggearbejde med det foder, de tilbydes.

Ligeledes har hunkaniner meget stor risiko for at få problemer med knuder i livmoderen, faktisk er risikoen så stor, at man anbefaler sterilisation af hunkaniner over 3 år, hvis de ikke skal have unger.

Kaniner fælder og kan ligesom kattene få problemer med hårboller.

Ligesom hunde og katte får et årligt sundhedseftersyn og eventuel vaccination i forbindelse hermed, så bør man også tilbyde sin kanin et årligt check, dels for at sikre sig, at kaniner er sund og rask og dels for at tage eventuelle skavanker i opløbet. Et år for os er jo mange år i kaninens verden.

Dianalund Dyreklinik har mange års erfaring i både behandlinger og operationer af kaniner og vi vejleder gerne om kvalitetsfoder og godbidder til de søde, små pelsdyr.