Sterilisering og kastration af din kat under trygge forhold

 

Kastration af hankatte og sterilisering af hunkatte kaldes også neutralisering. I Dianalund Dyreklinik lægger vi vægt på høj faglighed, og at din kat har det godt før, under og efter indgrebet.

 

Hvornår bør du vælge at neutralisere din kat?

Hvis du har en hankat, der markerer (tisser op ad ting) indenfor, stikker af og slås meget med andre katte i området, vil en kastration dæmpe denne uønskede adfærd. Hunkatte steriliseres oftest for at undgå uønskede drægtigheder, men mange vælger også sterilisation for at undgå tumorer i mælkekirtlerne.

 

Hvilken alder skal min kat have for at blive neutraliseret?

Det mest normale er omkring 6-8 måneders alderen. Vi anbefaler, at du venter, til ungkatten vejer over 2 kg.

 

Hvad skal du være opmærksom på efter neutralisation af din kat?

Neutraliserede katte og især hankattene, har en overrisiko for at danne urinvejssten. Det kan du undgå ved at give din kat et foder, der forebygger dette.

Desuden kan stofskiftet kan falde med op til en tredjedel, så der er risiko for overvægt, hvis du bibeholder det sædvanlige foder og giver det i den normale mængde.

 

Hvorfor skal jeg vælge Dianalund Dyreklinik, når min kat skal neutraliseres?

Vi er ikke de billigste, da vi ikke mener, at prisen er en kvalitet i sig selv. Neutralisation er en regulær operation, som skal foregå under sterile forhold, hvor fokus både mht. bedøvelse og selve indgrebet samt opvågningen er lige så vigtigt som ved andre operationer. Det er en rutineoperation, ja, men det gør ikke, at vi sænker barren for vores standard.

Vi går ikke på kompromis, og derfor er det ikke “bare” en neutralisation, men en operation, hvor vi har ansvaret for, at din kat har det godt før, under og efter indgrebet!

Som ved alle andre operationer følger der naturligvis smertestillende medicin med hjem, samt rådgivning om, hvad du skal være opmærksom på i tiden lige efter operationen og fremadrettet. Du vil også blive tilbudt at få noget foder med hjem, der tilgodeser den nye situation for din kat.

Så for at svare på spørgsmålet om, hvorfor du skal vælge Dianalund Dyreklinik, når din kat skal neutraliseres, så er det fordi, vi prioriterer høj faglighed – også ved neutralisation!

 

Priser på neutralisering af kat

Kastration – Kat – 1.000 kr.

Inkl. behandling med terapilaser. Overslaget er gældende for katte, der ikke har fået p-piller eller tidligere været drægtige.

Sterilisation – Kat – 1.750 kr.

Incl. behandling med terapilaser. Overslaget er gældende for katte, der ikke har fået p-piller eller tidligere været drægtige.

 

 

Professionel rådgivning i dyreklinikken

I Dianalund Dyreklinik yder vi 360 graders rådgivning i forbindelse med sterilisering eller kastration af din kat. Vil du høre nærmere om hvornår neutralisering kan komme på tale, bivirkninger m.m. så ring til os på telefon 58 26 13 13

Dyrlæge Dorthe Andersen, Dianalund Dyreklinik