Tandbehandling

Hvad er tandbehandling af kanin?

Ofte er der tale om justering af længden på fortænderne – men det kan også være nødvendigt at gøre noget ved kindtænderne. Det sidstnævnte vil foregå i narkose, mens fortænderne i langt de fleste tilfælde kan ordnes uden bedøvelse.

 

Hvorfor skal min kanin have en tandbehandling?

Kaniners tænder vokser hele livet igennem. Når vi så fodrer dem, er det ikke altid, at deres tænder får nok at arbejde med og så bliver man nødt til at gøre noget, så fortænderne ikke vokser sig så lange, at de hindrer kaninen i at have et korrekt bid og i at kunne spise.

 

Hvilken gavn har min kanin af at få et tandcheck?

Det bedste er altid at opdage tingene i tide – helst før, de bliver et stort problem. Hvis din kanin til den årlige sundhedsundersøgelse (læs mere under Sundhedsundersøgelse )viser tegn på forkert tandstilling, vil vi sammen lægge en behandlingsplan for at rette op på problemet.

 

Hvordan foregår en tandbehandling af min kanin?

Er der tale om et problem isoleret til fortænderne, klares det oftest med det samme og uden bedøvelse, da kaninerne ikke har nerver i tænderne og det derfor ikke gør ondt på dem.

Hvis der er tale om et problem, der også involverer kindtænderne, får du en tid, hvor du afleverer din kanin om morgenen i klinikken og vi ordner tænderne i narkose.

Kaninens mund er meget lille, og vi kan ikke komme til at udføre behandlingen ordentligt, med mindre den er bedøvet og ligger stille.

 

Hvad skal jeg som ejer være opmærksom på?

Det bedste er at opdage tingene i tide, og derfor skal du ofte – og helst på daglig basis

 

På ugentlig basis er det en rigtig god idé, at veje kaninen og notere det ned.

Begynder din kanin at tabe sig, skal den til dyrlægen.