Behandling af tandlidelser hos dit dyr

 

Mundhuleinfektioner og tandlidelser

Mere end 85% af alle hunde og katte over fire år lider af sygdomme i tænder og mundhule i større eller mindre grad!
Mangel på tandhygiejne hos kæledyr har de samme konsekvenser, som hvis vi negligerede vores tænder og tandkød; plaque ophobes og der kommer tandsten og tandkødsbetændelse, som kan videreudvikle sig til parodontose og tab af tænder.

Når man dertil lægger, at pr mm² tandsten er der 3 millioner bakterier, som via blodet kan føres rundt i hele kroppen og give anledning til infektion i hjerte, lunger, nyrer mv, så er det vist på sin plads at være opmærksom på sundhedstilstanden i Fido og Pussers mund.
Ofte ser fortænderne egentlig ok ud, der er måske lidt tandsten på hjørnetænderne, men ellers ikke noget alarmerende. Og da man som ejer ofte ikke får kigget helt ind bag i munden på de bageste kindtænder og tandkødet hér, opdager man ikke, hvor grelt, det reelt står til.

Du er altid velkommen til gratis at få checket, om din hund eller kats tænder og tandkød er i orden

De mest almindelige symptomer på tandproblemer er

Her i klinikken gør vi meget ud af tand- og mundhulelidelser også på den forebyggende side, så standardmæssigt kigges stort set alle patienter i munden og vi informerer ejerne om, hvad vi ser og hvilke tiltag, der evt bør gøres.

Vi rådgiver og vejleder ejerne i, hvordan de kan holde deres kæledyrs mund og tænder så sunde som muligt, både inden problemerne opstår og efter en behandling for tandsten i form af ultralydstandrens og efterfølgende polering.

Har din hund eller kat først fået tandsten, skal de renses af vha ultralyd. Efterfølgende polerer vi tænderne, så de små ujævnheder, en tandrensning medfører på tandens overfalde, slibes væk og tandens overflade dermed ikke er lige så modtagelig for aflejring af ny plaque.

Hvis der er knækkede tænder eller løse tænder pga parodontose, bliver de repareret eller ekstraheret.

Der kan være behov for at behandle tandkødsbetændelsen med antibiotika og evt skal der også gives smertestillende medicin med hjem.
I forbindelse med hjemsendelse af din hund eller kat får du naturligvis ud over den mundtlige vejledning udleveret en tandjournal, så du også har alle informationerne på skrift.

Der er mange metoder til at minimere dannelsen af plaque og tandsten:

 

Kødben er ikke noget, vi anbefaler. Der er stor risiko for mikro-revner i emaljen, der med tiden gør, at stykker af emalje falder af og dermed blottes tanden.

De tandrensende godbidder, vi anbefaler, er