Rolig og værdig aflivning af din hest – Det sidste farvel

Aflivning af hest pris

Når din hest skal aflives, kan det foregå roligt og værdigt enten ved en medicinsk aflivning eller med boltpistol. De fleste vælger at få hesten aflivet medicinsk.

Hvordan foregår en aflivning af en hest?

Hvis det ikke er pga. en akut skade eller akut sygdom, kan du med fordel have truffet en aftale med Daka om afhentningstidspunkt, så din hest ikke skal ligge mere end højst nødvendigt, før den afhentes. Dette skal du som ejer fortage og gøre via Dakas hjemmeside

Det er også en god idé at få smeden til at tage dens sko af, da der kommer tillæg på, hvis din hest har sko på ved afhentningen.

Medicinsk aflivning af hest

Hvis din hest skal aflives medicinsk, giver jeg den først en beroligende indsprøjtning. Derefter lægger jeg et kateter i en vene i halsen på den og så går vi ud til det sted, hvor den skal ligge. Her får den medicin, som får hjertet til at holde op med at slå.

Ligegyldigt hvor stille og roligt, det foregår, er det altid voldsomt, når et stort dyr lægger sig ned og derfor har mange ejere også en anden person tilstede, der holder hesten for dem.

Bagefter lytter jeg på hjertet for at sikre mig, at det er holdt op med at slå.

Aflivning med boltpistol

Hvis din hest skal aflives med boltpistol, bliver den skudt og efterfølgende bliver halsen skåret over på den. Det lyder voldsomt, at man skal gøre det, men det er fordi, skydning med boltpistol reelt set kun er en form for bedøvelse og derfor kræver det, at man efterfølgende afbløder hesten.