Behandling af din hunds allergi med allergimedicin

 

Hvis din hund har en hudlidelse med allergi som underliggende årsag, er der flere muligheder for behandling. Der findes både depotpræparater til injektion, hvor din hund behandles med ca 1 måneds mellemrum og tabletter, som gives dagligt.

Ny behandling af din hunds allergi med færre bivirkninger

Hvor man tidligere som udgangspunkt behandlede kløe og allergi med binyrebarkhormon (steroider), er behandlingen nu gået over til mere specifik behandling med færre bivirkninger. Den medicin, der injiceres, er det, der hedder monoklonal antistof terapi, som blokerer det stof (interleukin 31), der udvikler kløe og inflammation i huden. Tabletterne er heller ikke steroidholdige; deres funktion er at hæmme en bred vifte at de molekyler, der fremmer kløe og inflammation.

Allergimedicin er oftest noget, der skal gives over lang tid/hele livet og derfor følges vores allergipatienter med regelmæssige kontroller, så vi sikrer os, at behandlingen tilpasses det behov, din hund har i den givne periode.

 

Sådan virker behandlingen mod allergi

Når din hund kradser sig, beskadiger det huden og allergiver trænger ind og forårsager allergisk reaktion. Proteiner, der forårsager kløe, frigives og binder nerver til huden. Allergibehandlingen af din hund gør, at cyklussen brydes straks når den allergiske kløe sætter ind, hvormed trangen til at kradse sig stoppes.

 

Undersøgelse ifm. allergimedicin

Kontakt mig hvis du tror din hund har allergi

Hvis du har mistanke om, at din hund har allergi, anbefaler jeg, at du kontakter Dianalund Dyreklinik hurtigst muligt. Vores team vil sørge for, at din hund får den rette allergibehandling og den opfølgning, der er nødvendig for et sundt og behageligt liv. Lad os sammen hjælpe din hund med at finde lindring fra allergien og kløen. Vi ser frem til at hjælpe både dig og din pelsede ven med at trives bedre.

Dyrlæge Dorthe Andersen